29 september 2013

Kuidas saada seda, mida ei ole, kuidas olla nii, et saadaks aru ja armastust...

Kummaline on kuulata, kuidas tööandjatel puuduvad vastava haridusega inimesed, keda neil vaja on. Haridus muutub. Meie muutume. Meie vajadused muutuvad. Siin ma siis olen. Keset kogu maailma olemist.

Räsitud, pesemata juustega. Kolm päeva järjest samade riietega. Õunad on ikka õunapuude all. Mireille kantseldab mulle mõtteid pähe. Poeedil olid maalimishood ja ta ei vastanud ei telefonikõnedele ega millelegi muule. Elu ongi vist midagi sellist, millele ei saa liigset tähelepanu pöörata. Välja arvatud nendele olukordadele, kus oled kogemata kellelegi liiga teinud. Juhtub?

Juhtub. Kõike juhtub. Kõigiga juhtub. Sõprus. Lausa masinlikult ahastama ja armastama panev.

Tõttöelda ei või kunagi teada, kuhu meie aeg ja meie ise lõpuks jõuame. Mida tähendab enda maksma panek? Jah, see on hädavajalik, et toimiksime normaalselt, reaalselt, nii nagu oodatakse ja ausalt öeldes, nii nagu me ise ka teistelt ootame. Ja ootame hoolimata kõigest.

Minagi ootan, et minuga kuidagi ollakse.

OLLA tähendab armastada. ARMASTADA tähendab mitte alla anda. NII ONGI.

*
Mireille kirjeldab 1980ndate naiste olukorda USAs, kui õpiti õpetajateks ja medõdedeks. Noh, umbes nagu meil praegu. 00ndateks hakkasid naised õppima ikka arstideks ja juristideks. Sellegipoolest kardetakse vastutusrikkaid ülesandeid. Aga mida rohkem vastutust kardad, seda vähem sust lugu peetakse. Ja nii ongi. Teisiti pole.

1 kommentaar:

r2ndrott ütles ...

Miks sa räsitud ja pesemata juustega oled? Ja kolm päeva samade riietega? Armasta end, kallis Katrina, armasta end!

Kuulamiseks midagi stiilset ja maskuliinset: http://www.youtube.com/watch?v=_UmOY6ek_Y4